Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fost poliţist, reţinut de SPIA. Ce legătură are cu un profesor de la USM

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaСотрудник правоохранительных органов производит арест
Сотрудник правоохранительных органов производит арест - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii l-au reţinut pe un fost angajat al Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, care este bănuit de escrocherie.

CHIŞINĂU, 17 oct – Sputnik. Un fost angajat al Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI a fost reținut de ofiţerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA), procurorii din raionul Ocnița și ofițerii de urmărire penală din cadrul Secției urmărire penală a Inspectoratului de poliție Ocnița. Acesta este cercetat penal pentru escrocherie.

Potrivit denunţătorului, bărbatul ar fi pretins de la acesta, prin înșelăciune și abuz de încredere, o sumă de 600 de euro, susținând că are influență asupra unui decan al Universității de Stat din Moldova, în vederea determinării perfectării unei diplome de bacalaureat.

ЦУМ UNIC - Sputnik Moldova
Societate
Arestări în dosarul UNIC. Oameni de afaceri învinuiţi de escrocherie

Oamenii legii au mai identificat o persoană care a declarat că, anterior, i-ar fi transmis bănuitului suma de 2000 de lei, de asemenea pentru perfectarea diplomei de bacalaureat.

Bănuitul are antecedente penale pentru dezertare și trafic de influență. Acesta și-a recunoscut vina și la moment este cercetat penal în stare de libertate.

Dacă va fi găsit vinovat de escrocherie, fostul carabinier riscă o amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Fluxul de știri
0