Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ghimpu se contrazice: miliardul va trebui întors de moldoveni

© Sputnik / Мирослав РотарьМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Deși anterior nega că moldovenii vor trebui să întoarcă miliardul furat din sistemul bancar, după ce Guvernul Filip și-a asumat răspunderea pentru un pachet de legi din domeniul financiar, acum, înainte de alegerile prezidențiale, paradoxal sau nu, Ghimpu vine cu alte declarații.
Ghimpu se contrazice: miliardul va trebui întors de moldoveni

Ghimpu spune că poporul va trebui totuşi să plătească pentru frauda bancară, însă nu a explicat de ce tocmai acum a venit cu asemenea afirmații.

Mai mult decât atât, Ghimpu afirmă că deși Guvernul a angajat compania Kroll să investigheze frauda bancară, acest lucru nu este de ajuns. Prezidențiabilul Mihai Ghimpu mai declară că dacă va deveni președinte, va apela la procurorul general și la ministrul finanțelor din Statelor Unite ale Americii pentru a afla cine sunt adevărații făptași.

Anterior, preşedintele Partidului Liberal a fost întrebat în cadrul unei emisiuni televizate dacă formaţiunea pe care o conduce va vota proiectul de lege potrivit căruia furtul din sistemul bancar ar urma să fie acoperit de cetăţeni. Paradoxal sau nu, însă Mihai Ghimpu spunea la acea vreme fără ezitare că altă soluţie nu există, iar formațiunea pe care o conduce își va da votul pentru acest proiect de lege.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0