Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Marea Britanie presa este persecutată. Conturile Russia Today au fost blocate

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaТелеканал Russia Today
Телеканал Russia Today - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Redactorul-șef al postului Russia Today, Margarita Simonyan, a spus că toate conturile din Marea Britanie ale televiziunii au fost închise. Banca Naţională Westminster a anunţat că nu va mai oferi servicii televiziunii ruse.

Chișinău, 17 oct — Sputnik. Conturile bancare ale televiziunii Russia Today au fost blocate în Regatul Unit al Marii Britanii, ceea ce sugerează că prin această mişcare este sufocată libera exprimare, a declarat luni Margarita Simonyan, redactorul-şef al televiziunii, informează Sputnik International.

Margarita Simonyan a scris luni pe Twitter că decizia autoritătilor britanice nu este supusă revizuirii.

"Conturile noastre din Marea Britanie au fost închise. Toate conturile. Decizia nu este supusă revizuirii. Trăiască libertatea de exprimare!", a scris Simonyan pe Twitter.

​Potrivit redactorului-şef, RT, Marea Britanie a fost informat de către Banca Națională Westminster că "nu va mai oferi" servicii bancare televiziunii ruse.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat această situaţie neplăcută. Potrivit ei, Londra şi-a uitat obligaţiile în Europa atunci când a ieşit din Uniunea Europeană.

"Se pare că ieșind din UE, Londra și-a lăsat în Europa obligațiile privind libertatea de exprimare. După cum spun ei, o nouă viață fără obiceiuri proaste", a declarat Zakharova într-o postare pe Facebook.

RT din Marea Britanie a adăugat că National Westminster Bank a declarat că organizația mamă, Royal Bank of Scotland, ar refuza să deservească televiziunea rusă.

"Am efectuat recent o revizuire a aranjamentelor bancare şi am ajuns la concluzia că nu vom mai oferi aceste facilități", a precizat National Westminster Bank într-o scrisoare trimisă biroului RT din Londra.

Fluxul de știri
0