Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a urcat pe „tronul” lui Vlad Filat

© Photo : Timpul / RAMIN MAZURMaia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti
Maia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PAS, Maia Sandu, a devenit preferata numărul unu a PPE. Acum câțiva ani această onoare europeană îi revenise lui Vlad Filat, condamnat recent la 9 ani de închisoare pentru corupție.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Editorialistul Nicu Goncear a făcut o paralelă între ascensiunea bruscă a lui Vlad Filat de acum circa șapte ani și apariția bruscă a Maiei Sandu în fruntea aceluiași curent politic, ce s-a divizat între timp în trei formațiuni politice.

Юрий Лянкэ - Sputnik Moldova
Politică
Leancă refuză categoric să meargă pe urmele lui Năstase

Potrivit lui Goncear, PPDA, PAS și PLDM reprezintă în cumul nimic altceva decât fostul PLDM de altă dată.

El amintește că Maia Sandu a fost adusă în Guvern de premierul de atunci Vlad Filat și a fost alături de acesta, „la bine și la greu", până în momentul în care Filat nu a reușit să o facă candidat la funcția de prim-ministru „cu acte în regulă".

„Aceleași forțe care au stat în spatele lui Filat o susțin deja pe Sandu. Leancă a pierdut bătălia pentru grațiile PPE, după ce a refuzat să-i urmeze exemplul lui Năstase", a mai menționat editorialistul.

În opinia lui Goncear, toată operațiunea politică care o are drept element central pe Maia Sandu este îndreptată spre refacerea fostului PLDM, indiferent de forma și denumirea nouă sau veche pe care o va îmbrăca.

Fluxul de știri
0