Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Top-8 țări care preferă alcoolul moldovenesc

© Sputnik / Мирослав Ротарьбочки вино день города vin butoi ziua orasului
бочки вино день города vin butoi ziua orasului - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova este cunoscută prin viile și vinurile sale. Iată țările în care băuturile alcoolice autohtone se bucură de cel mai mare succes?

CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. Țările Comunității Statelor Independente sunt principalii consumatori ai producției alcoolice moldovenești. Cota CSI constituie peste 40 la sută din toate livrările de băuturi spirtoase fabricate în Moldova, potrivit datelor prealabile ale raportului Băncii Naționale "Evoluția activității economice externe pentru trimestrul II al anului 2016".

Ziua Vinului Orhei День Вина в Оргеев - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ziua naţională a vinului sau beţie naţională

Potrivit rezultatelor pentru două trimestre, exportul băuturilor tari în aceste țări a ajuns la 31,08 milioane de dolari americani. Lideri printre importatorii sunt Belarus, Ucraina, Rusia și Kazahstan.

În urma exportului băuturilor spirtoase în Europa, ţara a încasat 24,21 de milioane de dolari SUA. Alcoolul moldovenesc este cumpărat de Polonia, România, Cehia și Germania.

Potrivit datelor raportului, băuturile spirtoase produse în Moldova mai sunt cumpărate de SUA, China și Georgia. Exportul către aceste țări a atins în trimestrul II al acestui an 16,28 de milioane de dolari.

În total, în perioada ianuarie-iunie curent, exportul producţiei alcoolice moldovenești a constituit 71,57 milioane de dolari SUA.

Fluxul de știri
0