Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Proiect: moldovenii vor plăti pentru intrarea în Rusia cu automobilul

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Traversarea frontierei Rusiei ar putea deveni cu plată pentru automobile și trenurile marfare. Ideea perceperii taxei a fost propusă de Ministerul Transportului al FR.

CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. Ministerul Transportului al FR a propus să fie introduse taxe pentru utilizarea punctelor de trecere a frontierei FR, auto și de cale ferat, pentru compensarea cheltuielilor de întreținere și reconstrucție a drumurilor, transmite RIA Novosti.

În proiect se menționează că la prima etapă se preconizează perceperea taxei în punctele de trecere auto și cele de cale ferată. Ministerul de resort propune ca mijloacele de transport auto să fie taxate în funcție de categorie (autoturism sau camion), iar pentru trenurile marfare să fie stabilită taxa pentru o tonă de încărcătură.

Праздничный концерт Россия, вперед! на Красной площади - Sputnik Moldova
Rusia
Moldovenii vor putea locui în Rusia, acumulând 65 de puncte din cele 100

Departamentul a propus instituirea unui operator unic pentru perceperea taxelor, preluând elementele principale ale sistemului „Platon". Ministerul Transportului intenţionează să convoace o ședință lărgită cu privire la acest subiect, în a doua jumătate a lunii octombrie.

Potrivit unei alte versiuni, plata pentru utilizarea punctelor de trecere ar putea fi introdusă în a doua jumătate a anului viitor, iar crearea unui operator unic nu reprezintă singura variantă de realizare a acestei propuneri.

S-ap putea să fie instituiți câțiva operatori, deoarece taxa va fi achitată doar la punctele de trecere noi, de alternativă, care au fost construite cu atragerea investițiilor private, iar cele vechi vor activa în regim obișnuit.

Conform unor informații, ideea de percepere a taxei pentru transportul auto și trenurile marfare a fost propusă de Ministerul Transportului în vederea îndeplinirii sarcinilor ce țin de totalurile ședinței Comisiei de Stat de Frontieră care a avut loc în luna august la Iujno-Sahalinsk.

Fluxul de știri
0