Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce vor fi în Moldova mai puţine cazuri de intoxicaţie alimentară

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaКапельница
Капельница - Sputnik Moldova
Abonare
Conform Centrului Național de Sănătate Publică, produsele alimentare nesigure, care conțin bacterii, paraziți sau substanțe chimice, provoacă mai mult de 200 de boli, de la diaree până la cancer.

CHIŞINĂU, 13 oct- Sputnik. Sistemul de control al calității și inofensivității produselor alimentare va fi mai eficient. Ministerul Sănătății împreună cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor au semnat un Acord de colaborare și un Ordin comun cu privire la perfecționarea măsurilor de prevenire și control al bolilor provocate de salmonelă, toxiinfecțiilor alimentare și altor maladii diareice acute, care se transmit pe cale alimentară.

În cadrul unei ședințe comune dintre medicii șefi ai Centrelor de Sănătate Publică și șefii Direcțiilor pentru siguranța alimentelor din țară a fost stabilit modul de coordonare a activității și delimitare a atribuțiilor între instituții.

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan a menționat importanța monitorizării circulației pe piață a produselor alimentare și necesitatea de reducere a numărului maladiilor provocate de produsele neconforme.

Торт - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Intoxicaţie în masă. 19 copii au ajuns la spital

”În ultima perioadă, cu toții am fost îngrijorați de numărul mare al toxiinfecțiilor alimentare și bolilor diareice acute. Acestea au fost determinate de utilizarea produselor alimentare nesigure procurate din piețe, unități comerciale și locuri neautorizate”, a declarat Glavan.

” Sarcina noastră este de a depista imediat cauza intoxicației, de a întreprinde măsurile necesare pentru a izola produsele alimentare care au servit drept sursă de infecție și a nu admite ca aceasta să se răspândească”, a adăugat Gheorghe Gaberi, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Conform Centrului Național de Sănătate Publică, produsele alimentare nesigure, care conțin bacterii, paraziți sau substanțe chimice, provoacă mai mult de 200 de boli, de la diaree până la cancer.

Fluxul de știri
0