Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cedând în fața Maiei Sandu, Andrei Năstase își taie craca de sub picioare

© Sputnik / Miroslav RotariСерджиу Унгуряну
Серджиу Унгуряну - Sputnik Moldova
Abonare
Retragerea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, din cursa prezidențială în favoarea candidatului PAS, Maia Sandu, ar fi o mare greșeală care va diminua șansele opoziției de dreapta în confruntarea cu alți contracandidați, inclusiv cu cel al partidului de guvernământ. Este părerea economistului și activistul civic Sergiu Ungureanu.
Cedând în fața Maiei Sandu, Andrei Năstase își taie craca de sub picioare

Potrivit lui Ungureanu, "oamenii au observat că, în momentele cele mai importante, Andrei Năstase face un pas înapoi, cedează". Activistul spune că așa s-a întâmplat în cadrul protestelor din 6 septembrie 2015, când Platforma DA s-a bucurat de o susținere masivă din partea oamenilor care au ieșit în stradă, susținere care, mai apoi, a fost irosită în cea mai mare parte de liderii mișcării.

"Și de data aceasta Năstase cedează, deși el are șanse mult mai mari decât Maia Sandu să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale și chiar să devină șef de stat", spune Ungureanu.

"În comparație cu Maia Sandu, Andrei Năstase este un actor politic mult mai sincer. Spre deosebire de Maia Sandu, Andrei Năstase nu a făcut parte din grupările oligarhice care s-au perindat în ultimii ani la guvernare. Și spre deosebire de Maia Sandu, Andrei Năstase nu are nicio implicare în fraudarea sistemului bancar și a banilor din bugetul de stat", a declarant Sergiu Ungureanu.

Autor: Sergiu Praporșcic

Fluxul de știri
0