Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Dacă se retrage în favoarea lui Sandu, Năstase pune cruce pe cariera politică

© Sputnik / Miroslav RotariРаду Бушилэ
Раду Бушилэ - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă Andrei Năstase se retrage din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu, atunci viitorul său politic este unul compromis iremediabil. El își periclitează șansele de a accede cu Platforma DA în Parlament, cu un număr confortabil de deputați. De această părere este juristul Radu Bușilă.
Dacă se retrage în favoarea lui Sandu, Năstase pune cruce pe cariera politică

În opinia lui Radu Bușilă, dacă va susține candidatura Maiei Sandu la prezidențiale, Andrei Năstase se va compromite iremediabil. Și asta pentru că Maia Sandu a fost membră a PLDM, al cărui lider de atunci, Vladimir Filat, a fost condamnat la nouă ani de pușcărie pentru delapidările din sistemul bancar. Totodată, Maia Sandu a fost membră a Guvernului Filat, dar a făcut parte și din componența Guvernului Leancă, cel care, în 13 septembrie 2014, a aprobat o hotărâre secretă prin care a alocat 10 miliarde de lei către Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, după ce din aceste instituții bancare fuseseră delapidate alte 13 miliarde de lei. Și banii pe care i-a dat Guvernul Leancă din bugetul de stat celor trei bănci au fost furați de asemenea.

Precizăm că interviul cu Radu Bușilă a fost realizat până la declarația făcută de președintele PLDM, Viorel Cibotaru, că, în cadrul întrevederii de miercuri, PAS, PPDA și PLDM au convenit asupra candidatului comun și că acesta este Maia Sandu.

Autor: Sergiu Praporșcic

Fluxul de știri
0