Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tensiune maximă: Sandu trebuie să răspundă până joi la ultimatumul lui Năstase

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Formațiunea politică în fruntea căreia se află Maia Sandu, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, mai are la dispoziție ore numărate pentru a da un răspuns la ultimatumul înaintat de Platforma DA.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Marți, Platforma DA a lansat o adresare, în termeni ultimativi, către Partidul Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu. Acesteia din urmă i s-a propus să accepte funcția de prim-ministru, iar Andrei Năstase să fie susţinut la preşedinţie de cele două partide.

PAS trebuie să dea un răspuns până joi la amiază dacă acceptă ultimatumul platformei DA, adică dacă este de acord să împartă în acest fel „prada" electorală iluzorie, adică pielea ursului din pădure.

Până la această oră, PAS încă nu a reacționat oficial la târgul pe care vrea să-l impună DA.

Anterior presa a scris despre faptul că Andrei Năstase a fost presat de unii factori occidentali să iasă din cursa electorală și astfel să o favorizeze pe Maia Sandu.

Este de menționat și faptul că DA a decis că, orice s-ar întâmpla, este dispusă să capituleze în fața PAS-ului, iar Maia Sandu a reacționat foarte diplomatic, voalându-și triumful într-un îndemn la calm și rațiune.

Fluxul de știri
0