Extremul Orient în flăcări: în 24 de ore au ars 130 ha

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
De la începutul perioadei propice incendiilor de pădure, în Extremul Orient s-au înregistrat 1,18 mii de incendii pe o suprafață de 870 mii ha.

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. Două din cele patru incendii forestiere izbucnite în Extremul Orient în ultimele 24 de ore au fost stinse, în acest răstimp fiind nimicite de flăcări peste 130 ha de pădure, a comunicat departamentul gospodăriei silvice al acestei regiuni federale.

„În ultimele 24 de ore în regiune au izbucnit patru incendii forestiere. Serviciile de pompieri din zonă au reușit să lichideze spre seara zilei de luni două din ele. Câte un focar activ a mai rămas pe teritoriul fondului forestier din regiunile Magadan și Habarovsk, ultimul fiind localizat. Lupta cu flăcările continuă", se spune în comunicat.

Se menționează că flăcările au mistuit peste 130 de pădure, inclusiv o suprafață de 12,5 ha din rezervațiile naturale din regiunea Habarovsk.

De la începutul perioadei propice incendiilor de pădure, în Extremul Orient s-au înregistrat 1,18 mii de incendii pe o suprafață de 870 mii ha. În aceeași perioadă a anului 2015 în regiune au fost înregistrate 1,23 mii de incendii forestiere pe o suprafață de 293,3 mii ha.

Fluxul de știri
0