Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va face pușcărie pentru că a tăiat capul unui cățel

© Sputnik / Виктор ТолочкоПодсудимый Александр Радкевич
Подсудимый Александр Радкевич - Sputnik Moldova
Abonare
Un locuitor al capiatalei Republicii Belarus va sta la închisoare pentru că a tăiat capul câinelui care aparținea feciorului său. Fiind întrebat de ce a făcut acest lucru, el a răspuns: ”Să nu se chinuie”.

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Judecătoria sectorului Octombrie din orașul Minsk l-ca nondamnat pe Alecsandr Radkevici, în vârstă de 55 de ani, la un an și șase luni de colonie cu regim comun. Acesta a tăiat capul unui câine de o lună și jumătate, poreclit Jorik. Bărbatul a fost condamnat pentru huliganism și pentru că a omorât câinele cu deosebită cruzime, transmite Sputnik Belarus.

Fiind întrebat de către procuror de ce a tăiat capul câinelui, bărbatul a răspuns: ”Să nu se chinuie”.

Bănuitul a explicat că mai întâi el a rănit câinele cu cuțitul, după care a decis să-l decapiteze. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată în instanță superioară.

Totodată, judecătoria a decis ca bărbatul să fie supus unui tratament forțat împotriva alcoolismului. Anterior, procurorul a cerut ca bănuitul să fie privat de libertate pentru un termen de doi ani cu ispășirea pedepsei în condiții de regim comun.

Cățelul poreclit Jorik fusese adus în casă de către fiul inculpatului. El a salvat câinele după ce acesta nimerise sub roțile unui automobil.

În timpul procesului fiul său a fost audiat în calitate de victimă, iar soția și nora inculpatului — în calitate de martori. Bărbatul a mai fost judecat anterior pentru amenințare cu omor, însă după două luni de zile a fost amnistiat. Femeia a confirmat că bărbatul ei era împotriva întreținerii animalelor în apartament.

În acea zi, inculpatul i-a telefonat și i-a spus că "s-a întâmplat o nenorocire".

"Am alergat repede de la serviciu acasă, totodată am intrat și pe la polițistul de sector, am intrat în apartament și am văzut urme de sânge. Îl întreb, unde e câinele, unde e Jorik? El mi-a răspuns că nu l-a văzut și atunci l-am alungat afară ca să-l caute", a povestit soția acestuia.

Când femeia a înțeles că animalul a fost ucis, i-a telefonat fiului și nurorii sale, iar în momentul când nora sa a intrat în scara blocului, a văzut capul și corpul câinelui.

Fluxul de știri
0