Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce pot face din 10 octombrie alegătorii care vor să voteze la prezidenţiale

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Începând din 10 octombrie şi până la 29 octombrie, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.

CHIŞINĂU, 10 oct – Sputnik. În perioada 10 – 29 octombrie, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi on-line, accesând pagina web a Comisia Electorală Centrală (CEC).

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la Biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători.

„Alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare în baza actelor ce atestă domicilierea sa în perimetrul secţiei de votare respective”, comunică CEC.

Persoana care are domiciliu și reședință valabilă, se înscrie în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.

Fluxul de știri
0