Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Activistul care a turnat o găleată de lapte peste un ministru a fost eliberat

© SputnikCurtea de apel апелляционная палата
Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel a dispus luni eliberarea din arest a lui Andrei Donică, reținut anterior pe un termen de 72 de ore pentru acțiuni de huliganism - bărbatul a turnat o găleată de lapte peste ministrul Finanțelor Octavian Armașu.

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Activistul civic Andrei Donică, cel care a turnat o găleată de lapte peste ministrul Finanțelor Octavian Armașu, a fost eliberat luni din arest preventiv prin decizia Curții de Apel Chișinău.

Октавиан Армашу - Sputnik Moldova
Societate
Gest nobil: Armașu l-a iertat pe Donică pentru găleata cu lapte

Donică va fi supravegheat în continuare. Curtea de Apel a dispus plasare lui sub control judiciar, fiind obligat să nu părăsească localitatea, să comunice organului de urmărire penală despre schimbarea domiciliului, să se prezinte la organul de urmărire penală atunci când va fi necesar și să predea pașaportul.

La 30 septembrie, Donică a turnat o găleată de lapte peste ministrul Finanțelor Octavian Armașu. Incidentul a avut loc chiar în preajma Casei Guvernului, unde protestau câteva persoane, exprimându-şi astfel nemulţumirea în legătură cu pachetul de legi pentru care Cabinetul de Miniştri şi-a angajat răspunderea.

După incident, Donică a dispărut, dar a fost descoperit peste un timp de organele de drept și reținut pentru huliganism pe un termen de 72 de ore. Poliția a subliniat că la momentul reţinerii s-a decis efectuarea testului de alcoolemie, însă activistul a refuzat procedura.

Poliția a relatat că Donică a mai fost reținut anterior pentru trafic de substanţe narcotice în proporții deosebit de mari, dar și pentru prepararea, păstrarea și vânzarea ștampilelor false.

Suspectul riscă pentru o amendă de la 4 la 14 mii de lei, 180-240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau privațiune de libertate de până la trei ani.

Fluxul de știri
0