Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Parlamentul din Georgia vor fi doar două partide

© REUTERS / David MdzinarishviliПарламентские выборы в Грузии
Парламентские выборы в Грузии - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit rezultatelor parţiale pe care le-a făcut publice Comisia Electorală Centrală, celui de-al treilea partid care ar fi putut ajunge în Parlament nu i-au ajuns pentru asta doar 0,01%.

CHIŞINĂU, 9 oct — Sputnik. Rezultatele parţiale ale alegerilor parlamentare din Georgia arată că în noul Parlament al ţării au acces două formaţiuni: partidul de guvernare „Visul Georgian" şi Partidul de opoziţie al ex-premierului Mihail Saakaşvili „Mişcarea Naţională Unită", potrivit RIA Novosti, care face referire la site-ul Comisiei Electorale Centrale a ţării.

Partidul de guvernare a câştigat detaşat alegerile care au avut loc sâmbătă, 8 octombrie. După numărarea voturilor din 99,41 la sută dintre secţiile de votare, Partidul „Visul Georgian" obţine 48,61% din sufragii. Partidul de opoziţie al ex-premierului Mihail Saakaşvili a fost creditat potrivit datelor prealabile cu 27,04 la sută din voturile alegătorilor.

Marele perdant, „Alianţa Patrioţilor", formaţiune care la momentul procesării voturilor din 82,55% dintre secţiile de votare acumula cele cinci procente necesare pentru trecerea pragului electoral, rămâne în afara Parlamentului cu doar 0,01% în minus.

Alegerile parlamentare din Georgia s-a desfăşurat în baza sistemului electoral mixt: 77 de persoane vor fi alese pe liste de partid, iar 73 de deputaţi — în circumscripţii uninominale (sistem majoritar). Pentru locurile pe liste de partid au candidat 19 formaţiuni şi şase blocuri electorale.

Fluxul de știri
0