Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultatul percheziţiilor de vineri: şapte persoane reţinute

© Sputnik / Miroslav RotariСИБ SIS
СИБ SIS - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de Informații și Securitate împreună cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale au deconspirat un grup infracțional specializat în contrabandă.

CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik. Vineri, Serviciul de Informații și Securitate în colaborare cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale documentat și deconspirat activitatea unui grup infracțional din Republica Moldova, specializat în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari.

SIS СИБ - Sputnik Moldova
Societate
Percheziţii de amploare efectuate de SIS. Câteva persoane au fost reţinute

Potrivit informațiilor operative, membrii grupării își desfășurau activitatea ilegală prin aplicarea unei scheme de diminuare a prețului la devamare, în procesul operațiunilor de import-export.

În cadrul descinderilor, desfășurate la 12 adrese din capitală şi la câteva depozite din ţară, au fost reținute 7 persoane. Oamenii legii continuă acțiunile de colectare a probelor în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și aspectelor relevante în procesul de urmărire penală.

Precizăm că în dimineața zilei de vineri, Serviciul de Informații și Securitate a efectuat percheziții în cadrul unui dosar de contrabandă.

Investigațiile au demarat încă în luna august. Oamenii legii au descoperit mărfuri nedeclarate în valoare de peste jumătate de milion de lei. Suspecții introduceau ilegal în țară îmbrăcăminte și încălțăminte fără acte de însoţire, care erau comercializate ulterior în piețe și centre comerciale, fără achitarea impozitelor.

Fluxul de știri
0