Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Veaceslav Volodin este noul spicher al Dumei de Stat de legislatura a șaptea

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaВячеслав Володин
Вячеслав Володин - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatura lui Veaceslav Volodin la funcția de preşedinte al Dumei de Stat a fost propusă de fracțiunea parlamentară majoritară „Edinaia Rossia”.

CHIȘINĂU, 5 oct — Sputnik. Volodin, care a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al administrației președintelui FR, a fost ales spicher al Dumei de Stat de legislatura a șaptea.

Pentru Volodin au votat de 404 deputați.

Veaceslav Volodin a fost propus pentru funcția de spicher al Dumei de Stat de către fracțiunea parlamentară majoritară „Edinaia Rossia". Votul s-a desfășurat pe bază de alternativă: comuniștii au înaintat propriul candidat, pe Dmitri Novikov.

Candidatura lui Volodin pentru funcţia de spicher al Dumei de Stat a fost propusă de către președintele FR, Vladimir Putin, la întrevederea cu liderii partidelor parlamentare, în contextul totalurilor alegerilor pentru Duma de Stat din luna septembrie.

Conform rezultatelor scrutinului din 18 septembrie 2016, „Edinaia Rossia" a obținut 343 de mandate în Parlament, PCFR — 42, PLDR — 39,  „Spravedlivaia Rossia" — 23. În parlament au trecut și câte un reprezentant din partea partidelor „Rodina" și „Grajdanskaia platforma".

Fluxul de știri
0