Facebook le dă bătăi de cap serviciilor secrete

CC BY 2.0 / Microsiervos / iOS 8 iconsWhatsapp, Facebook Messenger, Telegram, Messages
Whatsapp, Facebook Messenger, Telegram, Messages - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cu noua versiune a aplicaţiei de mesagerie de la Facebook, nici angajaţii reţelei, nici poliţia şi nici serviciile secrete nu vor putea citi conversaţiile tale din lumea virtuală.

CHIŞINĂU, 5 oct – Sputnik. Reţeaua de socializare Facebook a sporit măsurile de securitate pentru aplicaţia de mesagerie şi a fost completată cu o funcţie nouă, anunţă RIA Novosti, citând portalul WIRED.

Noua funcţie se numeşte Secret Conversation (“Discuţii secrete”) şi este cea mai mare rețea în care se poate face schimb de mesaje criptate.

Rețeaua de socializare Facebook - Sputnik Moldova
Societate
Important! Facebook a modificat iarăși algoritmul

Potrivit portalului, aplicaţia le permite utilizatorilor criptarea mesajelor, astfel încât acestea pot fi citite doar de două persoane – de către expeditor sau de către destinatarul mesajului. Acest sistem de criptare este numit end-to-end.

Angajații rețelei de socializare, forţele de ordine sau serviciile secrete nu vor putea avea acces la mesajele trimise prin intermediul acestei aplicaţii.

„Mesajele voastre sunt protejate, dar „discuţiile secrete” sunt criptate de la un dispozitiv la altul”, se menţionează în descrierea aplicaţiei atunci când utilizatorul o instalează pentru prima dată.

În plus, utilizatorii pot seta perioada de păstrare a mesajelor "criptate" — de la cinci secunde până la 24 de ore. După acest termen, mesajele vor fi șterse în mod automat.

Purtătorul de cuvânt al Facebook a declarat că această caracteristică este disponibilă pentru toți cei 900 de milioane de utilizatori ai rețelei de socializare care au instalat cea mai recentă versiune a aplicației. Ea este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS.

Fluxul de știri
0