Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dumnezeu nu bate cu bățul - au fost arestați pentru contrabandă cu icoane

© Photo : customs.gov.mdIcoana
Icoana - Sputnik Moldova
Abonare
Doi cetățeni străini riscă ani grei de pușcărie pentru contrabandă cu icoane, bomboane și ulei de măsline. Iată cum acționa gruparea.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Serviciul Vamal a anunțat despre reținerea a doi cetățeni străini la ieșirea din punctul vamal Cahul. Aceștia încercau să treacă frontiera de stat cu mărfuri de contrabandă, a căror valoare depășea 1,3 milioane de lei.

Mărfurile erau transportate de un cetățean grec și unul ucrainean, șoferi ai unui autocar de pasageri care circula pe ruta Ucraina-Grecia.

Кофе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce gust are cafeaua de contrabandă, dacă o bei după gratii

În urma investigațiilor, oamenii legii au constatat că gruparea respectivă le solicitau pasagerilor includerea bunurilor în declarațiile vamale depuse, astfel încât valoarea loturilor repartizate să se încadreze în limita cuantumului neimpozabil de 300 de euro.

La efectuarea controlului, polițiștii au depistat 1 881 de icoane, unele având în compoziție metale prețioase, aproximativ 500 de kilograme de bomboane, 450 de litri de ulei de măsline, precum și alte loturi de mărfuri fără acte de însoțire.

© Photo : customs.gov.mdContrabandă
Contrabandă - Sputnik Moldova
Contrabandă

Şoferii au fost reţinuţi iniţial pentru 72 de ore, iar după expirarea acestui termen, pe numele șoferilor autocarului a fost emis mandat de arest pentru 30 de zile.

Ei riscă privațiune de libertate pentru un termen de la trei la zece ani pentru contrabandă în proporții deosebit de mari.

Totodată, a fost inițiată o anchetă de serviciu în vederea stabilirii implicării unor colaboratori ai postului vamal la săvârșirea infracțiunii date.

Fluxul de știri
0