Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost prins bărbatul care a încercat să pătrundă într-un penitenciar

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
A încercat să treacă de zidurile închisorii. Polițiștii au reținut un tânăr pentru că încerca să transmită canabis în incinta penitenciarului nr.5 din Cahul.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Inspectoratul General de Poliție informează despre reținerea unui locuitor al raionului Cahul, în vârstă de 28 de ani, care a încercat să transmită 400 de grame de canabis în interiorul Penitenciarului nr. 5 din Cahul.

În urma perchezițiilor la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat doi saci cu aproximativ 13 kg de plante asemănătoare cu canabisul.

Bănuitul le-a comunicat oamenilor legii că a găsit plantele de canabis într-o pădure din apropiere. Forțele de ordine au făcut verificări la faţa locului unde au găsit 14 plante bine îngrijite, asemănătoare cu canabisul, iar mai multe tufe erau deja tăiate.

Potrivit informațiilor operative, polițiștii au depistat alte 143 de plante, care vor fi supuse expertizei.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulaţie ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora fără scop de comercializare.

Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă de până la 700 unități convenționale sau privațiune de libertate de până la un an. Suspectul este cercetat în stare de libertate.

Fluxul de știri
0