Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liberalilor le place să sugă banii de la stat

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Un membru al Partidului Liberal deţine mai multe funcţii înalte în stat, dar declară venit zero de la locul de muncă.

CHIŞINĂU, 5 oct – Sputnik. Vicepreşedintele Partidului Liberal, Veaceslav Untilă, care a fost numit în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi şi care a deţinut funcţia de deputat din partea fracţiunii PL în Parlament şi preşedinte al comisiei pentru securitate, apărare şi ordine publică, mai deţine o funcţie şi anume cea de şef a Inspectoratului Ecologic de stat.

Mihai Ghimpu Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Bogatul liberal unionist Mihai Ghimpu

Miercuri, la şedinţa Guvernului, ministrul Mediului Valeriu Munteanu, şi el liberal, le-a cerut membrilor Executivului să accepte suspendarea lui Untilă din funcţia de şef al Inspectoratului Ecologic de stat pe perioada mandatului său la Curtea de Conturi. Untilă a fost numit în fruntea Inspectoratului Ecologic de stat încă în anul 2012. 

La Curtea de Conturi, Veaceslav Untilă a primit mandat de la Parlament la 29 iulie, 2016. Mandatul preşedintelui Curţii de Conturi este pe o perioadă de 5 ani.

Potrivit ultimei declaraţii de avere făcută publică de Untilă, acesta nu ar fi avut niciun venit de la locul de muncă în anul 2014, chiar dacă a fost ales deputat la 30 noiembrie 2014. Tot venitul obţinut de Untilă în acel an este din pensie – 90,5 mii de lei şi peste 428 de mii de lei dividende de la un SRL.

Fluxul de știri
0