Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un mesaj din partea lui Ilan Şor. Ce îndemn are primarul

© Sputnik / Мирослав РотарьИлан Шор
Илан Шор - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul oraşului Orhei, care se află în arest la domiciliu, a postat miercuri un mesaj adresat tuturor orheienilor şi susţinătorilor săi.

CHIŞINĂU, 5 oct – Sputnik. Sunt sigur că, în scurt timp, noi vom putea continua toate inițiativele pentru îmbunătățirea vieții orheienilor și a locuitorilor întregii țări, afirmă primarul oraşului Orehi, Ilan Şor, într-o postare pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

Primarul, care se află în arest la domiciliu, într-un dosar deschis de procurorii anticorupţie pentru escrocherie şi spălare de bani, le mulţumeşte tuturor oamenilor care au venit de fiecare dată să-l susţină atunci când aveau loc şedinţele de judecată.

„De peste trei luni, simt energia voastră incredibilă, ce-mi dă forțe pentru a mă apăra și putere pentru a face față tuturor provocărilor. Nu doar eu și familia mea, dar întreaga țară a fost martoră a pichetărilor, mitingurilor și marșurilor în care mii de oameni au cerut să fiu tratat echitabil de către justiție și să fiu eliberat din arest. Sunt convins că atitudinea voastră sinceră și susținerea voastră vor duce, în cele din urmă, la restabilirea dreptăţii”, se spune în mesajul semnat de Şor.

Илан Шор доказывает свою невиновность - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ilan Şor: nu vreau să mă ascund după vorbe frumoase

Joi, 6 octombrie, la Judecătoria Buiucani va avea loc o nouă şedinţă de examinare în fond a dosarului Şor.

„ Știu că mulți dintre voi planifică să vină în această zi în fața judecătoriei pentru a cere, din nou, eliberarea mea. Din păcate, solicitările voastre îndreptățite nu vor fi însă analizate în cadrul ședinței de mâine, pentru că va începe examinarea cazului în fond. În cursul acesteia, eu voi putea să-mi dovedesc nevinovăția”, notează primarul oraşului Orhei.

Şor îi îndeamnă pe toţi susţinătorii săi să se abţină de această dată de la manifestări în fața instanței. Acesta a mai anunţat că avocaţii săi vor înainta un demers în faţa judecătorilor prin care vor solicita eliberarea lui din arest la domiciliu, odată ce CEC l-a înregistrat în calitate de persoană de încredere a candidatului la funcţia de preşedinte, Inna Popenco.

„În conformitate cu articolele 45 și 105 din Codul Electoral, candidatul Inna Popenco, având statut de concurent electoral, se află în condiții inegale în raport cu ceilalți participanți la cursa prezidențială. Potrivit articolului 47 al aceluiași Cod, candidatul nostru se confruntă cu obstacole organizaționale. Sperăm că ședința pentru examinarea cererii respective va începe cât mai curând posibil”, a declarat Ilan Şor.

Potrivit articolului 45 din Codul Electoral, persoanele de încredere îi ajută pe concurenţii electorali la desfăşurarea campaniilor electorale ale acestora, fac agitaţie electorală în favoarea lor şi le reprezintă interesele în relaţiile cu autorităţile publice, cu alegătorii, cu consiliile şi birourile electorale.

Fluxul de știri
0