Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: nu există nicio șansă ca Guvernul să fie demis

© Sputnik / Miroslav RotariВиктор Жук
Виктор Жук - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prin fiecare moțiune de cenzură înaintată împotriva Executivului, opoziția îi oferă Cabinetului Filip posibilitatea de a-şi prezenta rezultatele activității de la tribuna Parlamentului, a declarat pentru Sputnik Moldova directorul adjunct al Institutului de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe a Moldovei, Victor Juc.
Expert: Nu există nicio șansă ca Guvernul să fie demis

Victor Juc susține că nu există nicio șansă ca Guvernul să fie demis, deoarece este susținut de o coaliție formată din patru partide, toate fiind interesate să prelungească actul guvernării.

Politologul afirmă că Partidul Democrat este interesat ca Guvernul să înregistreze cât mai multe rezultate ca să convingă electoratul că merită să fie din nou votat la alegerile prezidențiale și la cele parlamentare. Fruntașii Partidului Liberal, care au pierdut mult din încrederea electoratului, vor încerca din răsputeri să rămână cât mai mult în coaliția de guvernământ. Celelalte două grupuri de deputați, social-democrații care s-au desprins de la comuniști, și liberal-democrații care au plecat de la PLDM, se simt confortabil în actuala situație fiind conștienți că mulți dintre ei își vor încheia cariera politică la sfârșitul mandatului, pentru că nu vor mai accede în următorul parlament.

Autor: Cristina Danuță

Fluxul de știri
0