Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Zeci de mii de persoane au sărbătorit Ziua Vinului la Orhei

Abonare
Peste 20 de mii de persoane din toată ţara au venit să sărbătorească Ziua Vinului la Orhei. În Piaţa Vasile Lupu, producătorii şi-au prezentat dis-de-dimineaţă cele mai bune vinuri, inclusiv vinul nou – must şi tulburel. Vinificatorii afirmă că producţia lor a fost pe placul oaspeţilor veniţi la sărbătoare.

Sărbătoarea a fost însoţită de muzica şi dansurile populare. Atmosfera de sărbătoare din Piaţa Vasile Lupu a fost întregită de evoluţiile a numeroşi interpreţi. Un concert de mare anvergură a început acolo la ora 14. Acesta a fost deschis de surorile Osoianu, după care a evoluat ansamblul „Plăieşii". Spre seară a ieşit în scenă formaţia „Cuibul", urmată de Ion Suruceanu. Surpriza specială au constituit-o trupele "Alternosfera" şi "Zdob şi zdub".

Evenimentul a fost sărbătorit în toată ţara. La Chişinău au avut loc de asemenea, timp de două zile, concerte şi expoziţii de producţie vinicolă. Oficiului Național al Viei și Vinului a estimat că la sărbătoare vor participa în total în jur de 100 de mii de turişti. Ziua Vinului este marcată în Moldova începând cu anul 2002, devenind între timp una din principalele sărbători din Moldova, cunoscută şi peste hotarele acesteia.

Fluxul de știri
0