Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: încă 15 milioane de euro vor ajunge în buzunarele unor șmecheri

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Мидриган
Павел Мидриган - Sputnik Moldova
Abonare
Cele 15 milioane de euro pe care Uniunea Europeană le va da pentru reforma administrației publice vor ajunge în buzunarele unor așa-ziși “experți”, care fac reforme pe hârtie și sunt remunerați cu salarii de 10 mii de euro pe lună. De această părere este avocatul Pavel Midrigan, care a acordat un interviu studioului Sputnik Moldova.
Expert: Încă 15 milioane de euro vor ajunge în buzunarele unor șmecheri

Decanul Facultății Relații Internaționale și Științe Socio-Umane a Universității de Studii Politice și Economice Europene "Constantin Stere", avocatul Pavel Midrigan, a comentat acordul semnat de premierul Pavel Filip și comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, privind finanțare reformei administrației publice în Republica Moldova. El a spus că autoritățile de la Chișinău au inițiat o reformă despre care nimeni nu știe în ce constă. Și, precizează Midrigan, este greu de înțeles de ce pentru desfășurarea unei reforme este nevoie de o sumă de bani atât de mare.

În context, avocatul a adus aminte că pentru reforma Justiției, Uniunea Europeană a oferit Republicii Moldova 60 de milioane de euro, dintre care au fost alocate jumătate — 30 de milioane. Doar că banii au fost cheltuiți, dar Justiția nu a fost în niciun fel reformată, a rămas la fel de coruptă. Avocatul a adus exemplul celor 18 magistrați și trei executori judecătorești arestați, care au dat hotărâri ce au permis spălarea a 20 de miliarde de dolari din Federația Rusă în plină reformă a Justiției, reformă finanțată de Uniunea Europeană.

Autor: Sergiu Praporșcic 

Fluxul de știri
0