Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marea Britanie face primul pas spre ieşirea din UE

© AFP 2024 / LEON NEAL British Home Secretary Theresa May arrives to attend a cabinet meeting at 10 Downing Street in central London on June 27, 2016.
British Home Secretary Theresa May arrives to attend a cabinet meeting at 10 Downing Street in central London on June 27, 2016. - Sputnik Moldova
Abonare
Până la finele lunii martie a anului viitor, UK va abroga European Communities Act din 1972 care a reglementat aderarea Marii Britanii la blocul comunitar european. Acesta este de fapt primul pas oficial către BREXIT.

CHIŞINĂU, 2 oct – Sputnik. Premierul Marii Britanii Theresa May face primul pas către BREXIT, anunțând că va prezenta până în martie anul viitor partidului său proiectul de lege care va abroga European Communities Act din 1972 care a reglementat aderarea Marii Britanii la blocul comunitar european. Acesta este de fapt primul pas oficial către BREXIT.

Victor Chirilă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fost membru de Guvern: după Brexit, Moldova a ratat pe veci șansa aderării la UE

„Marea Britanie nu va aștepta viitoarele alegeri legislative din Germania, prevăzute în septembrie 2017, pentru a pune în aplicare articolul 50 al Tratatului european de la Lisabona și a demara astfel negocierile pentru ieșirea din Uniunea Europeană”, a declarat premierul britanic, Theresa May, într-un interviu acordat publicației Sunday Times, citat de Reuters.

Theresa May exclude pe de altă parte organizarea de alegeri parlamentare anticipate care, în opinia sa, ar genera "instabilitate". Actuala legislatură se va încheia în 2020.

Abrogarea, a precizat Sunday Times, va avea efect din momentul în care Marea Britanie va părăsi oficial Uniunea Europeană.


Fluxul de știri
0