Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Izolatorul CNA devine neîncăpător. 20 de vameși au fost reținuți

© Sputnik / Мирослав Ротарьзадержание нарушитель наручники
задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Vamal din Republica Moldova nu oferă detalii despre perchezițiile întreprinse la punctele de trecere de la Palanca și Tudora.

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Vineri, purtătorul de cuvânt al CNA Angela Starinschi a declarat că, în urma operațiunii desfășurate de oamenii legii, au fost reținuți 20 de colaboratori ai Serviciului Vamal.

Frontiera RM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Punctele de la Palanca și Tudora au fost redeschise - 15 persoane reţinute

”În urma perchezițiilor, 20 de vameși au fost plasați în Izolatorul CNA pentru 72 de ore. Printre ei este şi șeful Biroului vamal Bender. Funcționarul figurează în același dosar penal pentru corupere pasivă în cadrul căruia au fost efectuate percheziții la posturile vamale Palanca și Tudora", a declarat Starinschi.

Vineri dimineața, ofițerii și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții la punctele de trecere a frontierei de la Palanca și Tudora. Până la finalizarea operațiunii, instituția nu face comentarii pe marginea investigației inițiate de organele de anchetă.

Serviciul Vamal și-a exprimat regretul pentru incomodităţile create din cauza acestei operaţiuni, care a dus la formarea unor cozi imense la cele două puncte de trecere a frontierei.

Totodată, Serviciul a sprijinit operațiunea procurorilor anticorupție, dar și acțiunile premergătoare acesteia. Potrivit instituţiei, ”acțiunea de astăzi a avut la bază informații și materiale operative furnizate de către Direcția Securitate Internă a Serviciului Vamal”.

Fluxul de știri
0