Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tariful a fost majorat: furnizorul este gata pentru sezonul de încălzire

© Sputnik / Evghenii PanasencoОтопление
Отопление - Sputnik Moldova
Abonare
Întreprinderea a încheiat toate lucrările de pregătire pentru a asigura funcţionarea fără probleme a sistemului de termoficare din Chișinău și a anunțat că este gata să înceapă sezonul de încălzire.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. SA „Termoelectrica" este gata să înceapă sezonul de încălzire 2016 — 2017. Întreprinderea a finalizat toate lucrările de pregătire pentru asigurarea securității sistemului de termoficare din Chișinău.

În special, au fost efectuate lucrări de modernizare a CET-1, de reabilitare a stațiilor-cheie de pompare și a cinci kilometri de rețele de termoficare, au fost luate măsuri privind deservirea tehnică a sistemului.

Автономное отопление - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Termoelectrica: încălzirea autonomă – „bombă” montată în apartament

„Astfel, putem asigura capitala cu apă caldă în regim non-stop pe durata întregului an. De asemenea, segmentele deteriorate ale rețelei care fuseseră exploatate mai bine de 30 de ani și la care au fost înregistrate avarii și pierderi, au fost înlocuite cu țevi moderne cu izolarea prealabilă", se menționează în comunicatul „Termoelectrica".

Întreprinderea a instalat din cont propriu sisteme de încălzire individuale într-un șir de blocuri locative, în două grădinițe și la spitalul pentru copii „V. Ignatenko".

Anterior, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din Moldova a aprobat noile tarife la agentul termic, acesta fiind majorat cu 81,22 lei (8,2%). Ca urmare, pentru o gigacalorie vom achita 1068,22 lei. Astfel, ANRE a satisfăcut doar parțial cererea companiei SA „Termoelectrica" de a majora tariful la agentul termic cu 27,4%, până la 1257,38 lei.

"Termoelectrica" și-a motivat cererea prin creșterea considerabilă a cheltuielilor pentru producerea și livrarea agentului termic începând cu luna octombrie 2011, când tariful a fost revizuit ultima dată.

Noile tarife vor intra în vigoare de la 1 octombrie.

Fluxul de știri
0