Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Europenii nu cred că bazele militare străine i-ar putea apăra

© Photo : European Parliament Drapeau de l'UE
Drapeau de l'UE - Sputnik Moldova
Abonare
Datele au fost obţinute în urma sondajului realizat de compania de cercetare Ifop la comanda Agenţiei de presă şi radio Sputnik.

CHIŞINĂU, 27 sept — Sputnik. Conform datelor sondajului Sputnik.Opinii, locuitorii țărilor europene nu ar încredința soluționarea problemelor de securitate națională bazelor militare străine dislocate pe teritoriul țărilor lor. Astfel, doar 4% dintre respondenți în Germania și 5% dintre respondenți în Italia consideră că bazele militare străine ar putea face față apărării țării, mai bine decât armata națională. Datele au fost obținute în urma sondajului realizat de compania de cercetare Ifop la comanda Agenției de presă și radio Sputnik. Potrivit raportului Ministerului Apărării al SUA pentru anul 2015, în afara granițelor SUA au fost dislocate 587 obiective militare.

Танцевальноая сюита Дружба народов на торжественной церемонии открытия XXII Олимпийский игр в Москве - Sputnik Moldova
Societate
Cât de mare este numărul moldovenilor nostalgici după URSS

Cel mai mare număr de obiective militare dislocate în Europa au fost înregistrat în Germania. În Italia, de asemenea, au fost dislocate trupe importante ale Forțelor Militare Maritime și ale armatei SUA. La întrebarea „Cine ar face față mai bine apărării țării Dumneavoastră?", peste o treime dintre germani (38%) și italieni (34%) au răspuns că armata națională ar face față apărării țării, fără bazele militare străine. Totodată, 37% dintre locuitorii Germaniei și 34 dintre locuitorii Italiei s-au pronunțat în favoarea faptului ca țările lor să fie apărate de către armatele naționale împreună cu bazale militare străine. În același timp, 21% dintre respondenții din Germania și 27% dintre respondenții din Italia nu au știut ce să răspundă la această întrebare.

© SputnikCare forțe armate vor apăra mai bine țara dvs.?
Care forțe armate vor apăra mai bine țara dvs.? - Sputnik Moldova
Care forțe armate vor apăra mai bine țara dvs.?

Sondajul a fost realizat la comanda Agenției de presă și radio Sputnik de către cea mai veche companie franceză de investigații Ifop, în perioada 28 iunie — 4 iulie 2016, în Germania (1004 persoane) și în Italia (1002 persoane).

Eșantionul reprezintă populația pe criterii de gen, vârstă și geografie. Marja de eroare pentru datele generale pe țară constituie 3,1%, cu un nivel de încredere de 95%.

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia)

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului sunt cunoscutele companii de investigații „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii franceze care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA privind cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenție de presă și radio cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site în peste 30 de limbi, emisie radio digitală și analogică, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză.

Puteţi vedea şi alte studii realizate de Sputnik.Opinii.

Fluxul de știri
0