Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premieră pentru Moldova: permisele auto obţinute prin fraudă au fost anulate

© Sputnik / Rodion ProcaPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
ÎS CRIS „Registru” a anulat, marţi, în premieră, 17 permise de conducere auto obținute prin fraudă.

CHIŞINĂU, 27 sept – Sputnik. În premieră pentru Moldova, 17 permise de conducere auto obținute prin fraudă au fost anulate prin ordinul ÎS CRIS „Registru”. Decizia a fost luată în urma verificării minuțioase a desfășurării examenelor pentru obținerea permiselor de conducere la proba practică.

Verificările au fost efectuate urmare a unei anchete de serviciu interne, în contextul măsurilor anticorupție inițiate de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, care a scos la iveală mai multe abateri în executarea atribuțiilor de serviciu de către examinatori.

Королева Елизавета едет лошадь на территории Виндзорского замка - Sputnik Moldova
Cine are dreptul de a conduce maşina fără permis şi de a nu fi arestat niciodată

Grupul de control din cadrul ÎS CRIS „Registru” a constat că posesorii celor 17 permise au obținut calificativul ”admis” nejustificat, iar examinatorii nu au documentat toate încălcările și greșelile.

Acumularea probelor a fost posibilă grație instalării sistemului de monitorizare video și audio în toate autovehiculele antrenate în procesul de examinare.

Informația despre anularea celor 17 permise a fost introdusă în Registrul de Stat al Conducătorilor de Vehicule, urmând să fie înștiințat Inspectoratul Național de Patrulare.

Fluxul de știri
0