Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Al cincilea candidat în buletinul de vot la prezidenţiale va fi o femeie

© Sputnik / Miroslav RotariИнна Попенко
Инна Попенко - Sputnik Moldova
Abonare
CEC a înregistrat cel de al cincilea concurent electoral la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 26 sept – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat-o, luni, oficial, pe Inna Popenco în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.

Medic din Orhei, Inna Popenco a fost desemnată pentru a candida la funcţia înaltă în stat de Mişcarea social-politică „Ravnopravie”.

Popenco va fi a cincea în buletinul de vot la alegerile prezidenţiale, după Marian Lupu – PD, Mihai Ghimpu – PL, Iurie Leancă – PPEM şi Andrei Năstase – Platforma DA.

CEC a înregistrat simbolul electoral, a confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ și persoana responsabilă de finanţe. Inna Popenco a prezentat la CEC în jur de 24,5 mii de semnături în susţinerea candidaturii sale.

În zilele următoare, CEC urmează să decidă asupra înregistrării a încă trei pretendenţi la funcţia de preşedinte. Este vorba despre candidatul Partidului Nostru, Dmitrii Ciubaşenco, liderul PAS, Maia Sandu şi preşedintele PSRM Igor Dodon.

În total, la CEC s-au înregistrat 23 de grupuri de iniţiativă în susţinerea candidaţilor la funcţia de preşedinte al ţării.

Fluxul de știri
0