Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Fost procuror: Magistraților implicați în cazul Platon le-a fost forțată mâna

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Мидриган
Павел Мидриган - Sputnik Moldova
Abonare
Magistrații care au dat hotărâri ce au permis spălarea celor 20 de miliarde de dolari din Federația Rusă, operațiune care ar fi fost orchestrată de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, au fost presați să facă acest lucru. De această părere este avocatul Pavel Midrigan, care a acordat un interviu în studioul Sputnik Moldova.
Fost procuror: Magistraților implicați în cazul Platon le-a fost forțată mâna

Pavel Migrigan a făcut trimitere la declarațiile judecătorului Victor Orândaș care ar fi fost implicat în acțiunile de spălare a 1,4 miliarde dolari din cele 18 miliarde de dolari din Federația Rusă și care spune că asupra magistraților s-ar fi făcut presiuni. Potrivit lui Midrigan, dosarul magistraților și executorilor judecătorești implicați în spălarea banilor din Rusia are și o tentă electorală, dat fiind că el este instrumentat nu imediat după săvârșirea faptelor, ci la o distanță de doi ani.

Pe de altă parte, spune Midrigan, faptul că cineva a făcut presiuni asupra magistraților vizați în anchetă nu-i absolvă pe aceștia de pedeapsă, dacă sunt vinovați cu adevărat și nici nu servește drept circumstanță atenuantă.

Autor: Sergiu Praporșcic

Fluxul de știri
0