Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Diana Farca, despre voluntariatul pentru bolnavii de lepră din Nepal

© Sputnik / Мирослав РотарьДиана Фарка
Диана Фарка - Sputnik Moldova
Abonare
A fost îndrăgită de publicul cititor din Republica Moldova după ce și-a lansat la Chișinău romanul de ficțiune "La limită". Puțini știu că romanul a fost scris într-o perioadă în care Diana Farca făcea voluntariat în Suedia. Frumoasa și talentata româncă a oferit mai multe detalii într-un interviu exclusiv pentru Sputnik Moldova.
Diana Farca, despre voluntariatul pentru bolnavii de lepră din Nepal

Diana Farca este primul român care a făcut voluntariat pentru magazinul Saron, organizație neguvernamentală înființată de Biserica Saron din Göteborg, Suedia, care sprijină copiii din zonele de conflict și copiii bolnavii de lepră din Centrul Lalgadh, Nepal. Ea are o afacere de succes în domeniul asigurărilor, dar are timp și pentru a presta muncă neremunerată. Tânără spune că voluntariatul este acea "meserie fără carte de muncă" pe care tânăra de nici 28 de ani o face din perioada gimnaziului.

Dacă o veți întreba cum își face timp pentru voluntariat ea va răspunde simplu: "Este important să ne stabilim prioritățile, ziua are 24 de ore și reușim să le facem pe toate dacă știm la ce să renunțăm".

Diana Farca are un proiect de voluntariat pe care speră să-l implementeze și în Republica Moldova după ce acesta a avut succes în România, dar cu mai multe detalii revenim într-un alt material.

Autor: Cristina Danuța

Fluxul de știri
0