Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Există un loc unde se dă şi casă gratis şi loc de muncă

© Sputnik / Rodion ProcaApartamente
Apartamente - Sputnik Moldova
Abonare
În mai multe state din lume există practica populării localităţilor prin acordarea gratuită a locuinţelor şi angajarea la un loc de muncă.

CHIŞINĂU, 23 sept – Sputnik. Există numeroase locuri în lume, unde din diverse motive, oamenii sunt încurajați să locuiască acolo și stimulați prin oferte foarte tentante, cum ar fi o sumă importantă de bani, casă și job, informează bugetul.ro.

Sergiu Popovici - Sputnik Moldova
Cum poți ridica o casă la jumătate de preț

În SUA, această practică este destul de des întâlnită. Există și în România, ţară vecină cu Republica Moldova, o localitate unde primești gratuit casă și un loc de muncă. Este vorba despre comuna Conceşti din județul Botosani, aflată la 70 de kilometri de orașul Botosani. Primarul Costel Nazare își dorește să repopuleze comuna, care numără doar 2000 de locuitori în prezent, majoritatea oamenilor fiind plecați la muncă în străinătate.

Primăria Conceşti a alocat momentan, pentru acest proiect 250 mii de lei româneşti, urmând ca fondurile să crească dacă va fi cazul. Mai întâi vor fi puse la dispoziție 5 case și dacă totul va merge conform planului, lucrurile vor evolua în acest sens.

Fluxul de știri
0