Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Incendiu devastator la un depozit din Moscova: au decedat opt salvatori

© Sputnik / Алексей Вовк / Accesați arhiva multimediaIncendiu
Incendiu - Sputnik Moldova
Abonare
Operațiunile de căutare-salvare s-au încheiat. Continuă dezasamblarea construcției depozitului.

CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. Salvatorii au găsit cadavrele a opt colegi de-ai lor, care au dispărut în timpul incendiului la un depozit din estul Moscovei, transmite RIA Novosti.

Joi, în partea de est a oraşului Moscova a luat foc un depozit cu obiecte din masă plastică. În stingerea incendiului au fost antrenați 160 de salvatori și 46 de autospeciale, suprafața cuprinsă de flăcări constituind 4 mii de metri pătrați. Acoperişul clădirii s-a prăbuşit.

La moment, lucrările de căutare şi salvare s-au încheiat, în timpul stingerii incendiului şi-au pierdut viaţa opt salvatori, a comunicat viceministrul pentru situații excepționale Oleg Bajenov.

"Cadavrele salvatorilor decedați au fost găsite. Lucrările de căutare şi salvare s-au încheiat. Continuă dezasamblarea depozitului", a spus Bajenov.

Viceministrul pentru situații excepționale a mai relatat că salvatorii au reuşit să prevină posibilele consecințele devastatoare ale incendiului. Ei au prevenit explozia a 30 de butelii cu gaz care au fost evacuate la timp din încăperile în flăcări și a două transformatoare cu ulei care au fost scoase din zona incendiului.

"Mai mult decât atât, salvatorii au scos peste 60 de kg de amoniac din sistemul de răcire al clădirii, neadmițând răspândirea substanței periculoase spre casele de locuit", a subliniat el.

"Datorită acțiunilor coordonate și măsurilor operative, incendiul a putut fi localizat pe o suprafață de 4 mii de metri pătrați și a fost stopată extinderea focului pe o suprafață mai mare. Vreau să subliniez că suprafața totală a depozitului constituie 16 mii de metri pătrați", a mai explicat acesta.

Fluxul de știri
0