Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 60 kg de chihlimbar, pe punctul de a fi scoase ilegal din Moldova

© Sputnik / К. Каспиев / Accesați arhiva multimediaянтарь
янтарь - Sputnik Moldova
Abonare
Trei persoane au încercat să inducă în eroare grănicerii de la aeroportul Chișinău și să scoată din Moldova peste 60 de kilograme de chihlimbar. Însă planul acestora a fost dat peste cap.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Doi cetățeni ai Republicii Moldova și un cetățean al Ucrainei au fost reținuți pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia au încercat să scoată din țară 62,6 de kilograme de chihlimbar, a comunicat miercuri Serviciul Vamal al țării.

Potrivit instituției, în timpul scanării bagajele celor trei cetățeni au provocat suspiciunea oamenilor legii.

Sursa notează că a fost luată decizia de a fi supus controlului manual conținutul bagajelor respective, în care a fost găsit chihlimbar. Prețul aproximativ al acestuia depășește cifra de 50 de mii de euro.

Cel mai tânăr dintre presupușii infractori are 31 de ani, iar cel mai în vârstă 57 de ani. Toți cei trei au fost reținuți pentru 72 de ore.

În legătură cu cele întâmplate a fost pornit un dosar penal. Suspecții riscă de la 3 până la 10 ani privațiune de libertate.

Fluxul de știri
0