Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii avertizează: în Moldova vin înghețurile

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaЗаморозки
Заморозки - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii prognozează schimbarea bruscă a vremii în Moldova. După temperaturile ridicate din ultimele șapte zile, deja pe la mijlocul acestei săptămâni mercurul în termometre va coborî mai jos de zero grade.

CHIŞINĂU, 19 — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis luni avertizarea "cod galben" de îngheţ.

„De la 21 până la 24 septembrie, în orele dimineții se vor înregistra înghețuri la suprafața solului de până la  - 1… — 2 grade Celsius", se spune în comunicatul departamentului.

Ploaie - Sputnik Moldova
Societate
Cod galben: în Moldova se aşteaptă averse puternice

În afară de aceasta, meteorologii avertizează că în primele trei zile ale săptămânii curente vom avea parte de vreme instabilă. Pe data de 20 septembrie în țară vor cădea precipitații puternice, cantitatea cărora va depăşi 25 — 35 de litri pe metru pătrat. Totodată, la 20 — 21 septembrie se va intensifica vântul din direcția nord-vest, în rafale de până la 15 — 20 m/s.

Dacă săptămâna trecută în Moldova temperatura în timpul zilei depăşea la soare +30 de grade Celsius, în această săptămână vremea se răcește brusc. Ziua vom avea + 11…+19, iar noaptea +4…+11 grade.

Scăderea bruscă a temperaturii ar putea afecta recolta de legume și struguri.

Fluxul de știri
0