Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Americanii conduc un exercițiu militar în România. Este implicată şi Moldova

© Ministerul Apărării al RMmilitari, armată
militari, armată - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 19-30 septembrie, militarii din Republica Moldova participă la exerciţiul internațional de amploare Platinum Lynx - 16.5, care se desfăşoară în Tulcea, România, sub comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa.

CHIŞINĂU, 19 sept – Sputnik. Peste 300 de militari din Republica Moldova, Bulgaria, România, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Slovenia, Statele Unite ale Americii şi Ucraina, participă la modulul de pregătire Platinum Lynx 16.5, parte a exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 16 (BSRF 16), care se desfăşoară în poligonul Babadag din judeţul Tulcea, informează Sputniknews.ro.

Militari moldoveni la un exerciţiu multinaţional în Germania - Sputnik Moldova
Societate
Peste 20 de militari moldoveni exercită misiuni speciale în Germania

Sunt programate antrenamentele la trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţiuni şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţilor.

Exerciţiul anual BSRF 16 este condus de către Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa, care se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului.

Scopul antrenamentelor este de a creşte nivelul de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în cadrul unor operaţiuni de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Fluxul de știri
0