Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip va rosti un discurs la ONU

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaФлаг у Штаб-квартиры ООН
Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 19-23 are loc o nouă sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Delegaţia Republicii Moldova este condusă de către premierul Pavel Filip.

CHIŞINĂU, 19 sept – Sputnik. Potrivit Guvernului, delegaţia Republicii Moldova la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU)  este condusă de premierul Pavel Filip. Întrunirea se desfăşoară la New York, Statele Unite ale Americii.

Prim-ministrul va avea mai multe întrevederi bilaterale cu lideri mondiali şi înalţi oficiali din diferite ţări ale lumii.

Totodată, membrii delegaţiei vor participa la reuniunile Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale Procesului de cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), ai Inițiativei Central Europene (CEI), la reuniunea şefilor diplomaţiilor statelor GUAM — SUA, dar şi la evenimentul de nivel înalt OSCE dedicat managementului crizelor forțelor civile și capacitărilor OSCE în calitate de implementator al Capitolului VIII al Cartei ONU.

În cadrul Segmentului Înalt al sesiunii a 71-a a Adunării Generale a ONU, Filip va rosti un discurs care va putea fi urmărit vineri, 23 septembrie, aproximativ la ora 18.00, ora locala a Moldovei.

Fluxul de știri
0