Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scandal: Chirtoacă ar fi autorizat noi construcţii în Valea Morilor

© Photo : chisinau.mdȘantierul din parcul Valea Morilor din Chișinău este inspectat de primarul Dorin Chirtoacă
Șantierul din parcul Valea Morilor din Chișinău este inspectat de primarul Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Parcul Valea Morilor este ameninţat de un nou proiect de construсţie. Consilierii municipali semnalează mai multe nereguli în procesul de acordare a autorizaţie de construire.

CHIŞINĂU, 16 sept – Sputnik. La data de 9 septembrie, Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă a emis o dispoziţie privind organizarea consultărilor publice privind operarea de modificări în regulamentul local de urbanism în vederea substituirii codurilor de reglementare urbanistică al terenurilor din str. C. Stere, intersecţie cu str. A. Şciusev şi valorificarea acestora.

Un consilier municipal îi suspectează pe arhitectul-șef interimar al capitalei Sergiu Borozan şi pe primarul general Dorin Chirtoacă de încălcarea procedurilor legale de eliberare a autorizaţiei de construire.

„N-a reușit noul arhitect numit interimar de Dorin să intre în funcție, că s-a apucat de lucru. Poftim, construcție între Valea Morilor și Dendrariu, cu încălcarea a tot ce vreți, conflict de interese a tovarășului arhitect, eliberarea de autorizații în trei zile… evident cu semnătura lui Chirtoacă și multe altele”, scrie consilierul municipal Ion Ceban.

Din data de 8 septembrie, curent, Sergiu Borozan asigură interimatul funcţiei de arhitect-şef al Primăriei Chişinău până la organizarea unui concurs public pentru ocuparea funcţiei respective. Borozan îl înlocuieşte pe Ion Carpov, care a îndeplinit funcţia de şef al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei pe parcursul ultimilor 3 ani.

Fluxul de știri
0