Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cu dosare penale în România, decoraţi de Timofti la Chişinău

© Sputnik / Мирослав РотарьНиколай Тимофти
Николай Тимофти - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a acordat vineri, 16 septembrie, distincţii de stat mai multor cetăţeni din Moldova şi România.

CHIŞINĂU, 16 sept – Sputnik. În România au dosare grele la DNA și multe procese, dar activitatea externă le aduce liderilor politici din România recunoașterea peste Prut. Fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost decorat vineri, 16 septembrie, de președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti cu distincția ”Ordinul de Onoare al Republicii Moldova”.

Este a doua decorație primită de Mircea Cosma peste Prut, după ce în 2010 a primit medalia ”Mihai Eminescu — pentru Cultură”.

Preşedintele Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine i-a făcut cinste lui Nicolae Timofti

”Sunt cetățean de onoare în două raioane și cetățean de onoare în 28 de sate din Republica Moldova și faptul că am restaurat o serie de monumente istorice din perioada celor două războaie mondiale, la propunerea președinților de raioane din Moldova am fost decorat cu Ordinul de Onoare, ceea ce înseamnă că acum sunt cetățean de onoare al Republicii Moldova, fapt care mi-a creat o deosebită bucurie și onoare”, a declarat Mircea Cosma, pentru stiripesurse.ro.

Activitatea lui Mircea Cosma a cunoscut și probleme. În 2014 el a fost acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi abuz în serviciu. De asemenea, în februarie 2016, DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele lui Mircea Cosma pentru constituirea unui grup infracţional organizat, precum şi pentru luare şi dare de mită.

Fluxul de știri
0