Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proxenet care furniza prostituate de lux, reţinut în Moldova

© Flickr / ALlisson HFrau
Frau - Sputnik Moldova
Abonare
Organele de drept l-au reținut pe unul dintre cei mai mari proxeneți din Moldova. El a practicat acest "business" timp de aproximativ 10 ani.

CHIȘINĂU, 15 sept — Sputnik. În Moldova a fost reținut unul dintre cei mai "importanţi" proxeneți din țară. Informația a fost confirmată pentru Sputnik de Iurie Podarilov, șeful Centrului de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane.

Este vorba despre un bărbat de 35 de ani care punea la dispoziţia clienților prostituate "de elită". Acesta trudeşte deja de 10 ani pe "piața proxenetismului". În subordinea lui se aflau 11 fete care ofereau servicii cu caracter sexual pentru suma de cel puţin 100 de euro pe oră.

Проституция. Архивное фото - Sputnik Moldova
Serviciile prostituatelor s-au ieftinit. Cum explică acestea

"Noi întreprindem demult acțiuni cu caracter operativ în privința aceastei persoane. La moment, aceste acțiuni încă nu au fost încheiate. Faptul că el este reținut nu înseamnă că noi am încheiat cercetările", a spus interlocutorul.

Podarilov a subliniat că presupusul proxenet "a fost reținut miercuri, după mai multe acțiuni de investigaţie, adică după ce au fost adunate dovezile pentru a-i putea înainta învinuirile oficiale.

"Această persoană a fost urmărit din martie curent în cadrul dosarului penal", a subliniat șeful Centrului de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane.

Potrivit acestuia, în cel mai apropiat timp organele de drept vor face o declarație oficială pentru a informa societatea cu privire la toate circumstanţele care au fost documentate în cadrul acestui dosar penal.

Nu s-a comunicat cum a fost reținut proxenetul. Există însă supoziţia că acest lucru s-ar fi întâmplat cu participarea unui polițistului sau a unui agent sub acoperire.

Fluxul de știri
0