Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât costă metamfetamina în cluburile din Moldova

© Sputnik / Олег Золото / Accesați arhiva multimediaНаркотики
Наркотики - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii unui grup infracţional din Capitală au fost reţinuţi de poliţişti. Ei sunt suspectaţi de trafic cu substanţe narcotice şi psihotrope pe care le comercializau în cluburile de noapte din Capitală.

CHIŞINĂU, 15 sept – Sputnik. Patru personae cu vârsta cuprinsă între 22 şi 30 de ani, locuitori ai municipiului Chişinău, au fost reţinute miercuri de către angajaţii Direcţiei Antidrog în conlucrare cu Procuratura Ciocana. Potrivit IGP, aceştia sunt suspectaţi de trafic de droguri şi substanţe psihotrope.

Suspecţii au fost prinşi în sectorul Ciocana, într-un garaj închiriat de către suspecți, care era utilizat ca loc pentru separarea drogurilor în cantități mai mici pentru a fi ulterior comercializate.

droguri, muniţii - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Doi recidivişti, prinşi cu muniţii şi droguri

Totodată, spaţiul respectiv era utilizat și pentru consumul drogurilor, în interior fiind depistat un aparat confecționat artizanal pentru consumul substanțelor narcotice prin inhalare.

Ofițerii de investigații au stabilit că liderul grupării aducea substanţele narcotice de tip marijuana şi metamfetamină din regiunea Odesa, Ucraina. Pentru transportare el utiliza automobilul personal.

Metamfetamina era comercializată în cluburile de noapte din capitală. Un gram de metamfetamină era comercializat de traficanţi cu 500 lei.

Astfel, valoarea totală a drogurilor depistate constituie aproximativ 60 de mii de lei.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Liderul grupului a fost reţinut pe un termen de 30 de zile, iar ceilalţi membri sunt cercetaţi în libertate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă privaţiune de libertate pe un termen de la 7 la 15 ani.

Fluxul de știri
0