Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Moldovei va participa la Adunarea Generală ONU

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaФлаг у Штаб-квартиры ООН
Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În perioada 19 – 23 septembrie, la New York, Statele Unite ale Americii, va avea loc sesiunea a 71-a a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

CHIŞINĂU, 15 sept – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip va participa la lucrările sesiunii a 71-a a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care se va desfăşura la New York, Statele Unite ale Americii, în perioada 19 – 23 septembrie.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur / А.Галбуром - Sputnik Moldova
Societate
ONU, interesată de protecția minorităților naționale în RM

În cadrul Adunării Generale ONU vor fi examinate Obiectivele de Dezvoltare Durabilă a Agendei 2030, adoptate de statele membre ale organizaţiei, precum şi posibilităţile de transpunere a acestora la nivel naţional. Totodată, participanţii la eveniment vor aborda provocările cu care se confruntă societatea internaţională, inclusiv lupta cu actele de violenţă şi terorism, combaterea sărăciei şi menţinerea păcii la nivel mondial.

Şeful Executivului, de asemenea, va avea o serie de întrevederi bilaterale, în cadrul cărora vor fi discutate posibilităţile de intensificare a relaţiilor diplomatice şi de diversificare a cooperării în domeniile de interes comun.

Fluxul de știri
0