Tarpișcev: WADA ar fi trebuit reorganizată demult

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПрезидент федерации тенниса России Шамиль Тарпищев
Президент федерации тенниса России Шамиль Тарпищев - Sputnik Moldova
Abonare
În noaptea de 15 septembrie, hackerii au făcut publice date despre alți 25 de sportivi, printre care se află și Mihail Aloian, câștigătorul medaliei de argint la Olimpiada-2016.

CHIȘINĂU, 15 sept — Sputnik. Președintele Federației de Tenis din Rusia, Șamil Tarpișcev, a declarat în fața jurnaliștilor că jucătoarea de tenis Serena Williams nu are nimic cu scandalul dopajului şi nu este afectată de faptul că hackerii au intrat în baza de date a Agenției Mondială Antidoping (AMA/WADA). Vinovată este însăși WADA, care trebuia să fie reorganizată demult, citează R-Sport.

Rio de Janeiro prepara-se para os Jogos Olímpicos de 2016 - Sputnik Moldova
Sport
Decizia CIO privind admiterea sportivilor ruși a decepționat WADA

Grupul de hackeri Fancy Bears a păublicat la 13 septembrie date rezultate din spargerea serverelor WADA. În documente se arată că WADA a permis administrarea substanțelor interzise campioanelor olimpice americane: jucătoarele de tenis Serena și Venus Williams, gimnasta Simone Biles și baschetbalista Elena Delle Donne.

„Jucătorii nu au nici o vină, aceeași Serena. De vină este WADA, care are nevoie demult de o reorganizare. Să vedem care va fi argumentarea juridică", a declarat Tarpișcev.

În noaptea de 15 septembrie, hackerii au publicat date despre alți 25 de sportivi, printre care se află și Mihail Aloian, câștigătorul medaliei de argint la Olimpiada-2016.

„Nu am primit niciun fel de date, deși, conform legii, ar fi trebuit ca eu să le primesc primul, deoarece eu sunt angajatorul acestui sportiv. Mai mult decât atât, cred că nici nu le voi primi, deoarece acesta este cel mai curat om, care a condamnat și condamnă dopajul pe parcursul întregii sale cariere", a spus directorul Centrului pentru sportul de performanță din Novosibirsk, Victor Zaharov.

Acesta a menționat că a discutat joi cu Aloian și că sportivul l-a asigurat că niciodată nu și-a administrat substanțe interzise.

„Evident că este șocat. Nu ar fi șocat, dacă ar ști că a utilizat într-adevăr ceva în acest sens. Pentru el vestea a fost atât de neașteptată, încât a rămas dezolat de această nedreptate", a spus interlocutorul.

Zaharov a adăugat că Comitetul Olimpic al regiunii Novosibirsk și departamentul pentru cultură fizică și sport al regiunii îl vor apăra pe sportiv pe toate căile.

„I-am transmis cuvintele de încurajare din partea colegilor mei și a sportivilor", a adăugat acesta.

Fluxul de știri
0