Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât costă "meditaţia" la un liceu din capitală

© Sputnik / Rodion ProcaCoruptuie
Coruptuie - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Nu este un secret faptul că în liceele noastre sunt adunate sute de lei de la părinţi pentru aşa-zisele meditaţii organizate de profesori.

CHIȘINĂU, 14 sept — Sputnik. Pe internet a fost postată înregistrarea unei adunări de părinți la liceul Mihai Viteazul din capitală, care dovedește faptul că în respectiva instituţie de învăţământ sunt colectaţi bani pentru orele particulare cu elevii.

Astfel, profesoara din imagine solicită pentru aceste lecţii suplimentare câte 700 de lei.

Totodată, ea insistă ca toţi banii să-i fie plătiți odată, la începutul lunii, subliniind că şi în cazul în care copilul va lipsi câteva lecții, pe motiv de boală, de exemplu, suma pe care vor trebui s-o plătească părinții nu va fi mai mică.

Anterior, Ministerul Educației şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu proporţiile atinse de fenomenul colectării ilicite a banilor în şcoli. Pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, Inspecția Națională Școlară va efectua controale inopinate în instituțiile de învățământ din Moldova, pentru a scoate la iveală cazurile de colectare ilicită a banilor de la elevi şi părinţi.

Funcţionarii ministerului au reiterat că managerii instituţiilor de învăţământ, cadrele didactice nu au dreptul sub nici o formă să inițieze, să intermedieze și să participe la colectarea banilor.

Instituţia de resort avertizează de asemenea că nu se admite desfășurarea lecțiilor particulare în instituțiile de învățământ.

Potrivit legislației în vigoare, colectarea mijloacelor în fondul școlii și în fondul clasei este posibilă doar prin intermediul Asociațiilor părintești înregistrate oficial. Participarea la acestea trebuie să fie absolut benevolă și nimeni nu are dreptul să oblige părinți să dea bani.

Fluxul de știri
0