Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amenințare cu explozie pe Aeroportul Internațional Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat de 23 de ani a ameninţat că va arunca în aer Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore.

CHIŞINĂU, 14 sept – Sputnik. Un tânăr moldovean este cercetat penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism pe Aeroportul Internațional Chișinău. Moldoveanul a fost reținut de către polițiștii de frontieră în urma amenințării cu deflagrație în aeroport.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Bombă în curtea unei şcoli din centrul Chişinăului. Toată lumea, evacuată

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la 13 septembrie, în jurul orei 11.00, la biroul de informații din incinta Aeroportului a venit o persoană necunoscută, care a spus că a revenit de curând din Cecenia și ar solicita o întrevedere cu Administrația Aeroportului Internațional Chișinău. Fiind întrebat despre scopul solicitării, bărbatul nu a putut oferi un răspuns clar, dar a amenințat că în cazul nesatisfacerii doleanței, va arunca în aer Aeroportul. Persoana a fost reținută pentru clarificarea situației.

Bărbatul, de 23 de ani, este cetățean al Republicii Moldova, domiciliat în raionul Ștefan Vodă, şi a fost condamnat anterior pentru huliganism. Acesta se află la evidența Dispensarului Narcologic Republican.

Pentru fapta sa, tânărul a fost reținut pentru 72 ore şi riscă închisoare de până la 2 ani.

Cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău.

Fluxul de știri
0