Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Valeriu Munteanu, vrăjit de buncărul sovietic de la Olişcani

© mediu.gov.mdBuncărul de la Olişcani, r. Şoldăneşti
Buncărul de la Olişcani, r. Şoldăneşti - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a rămas profund impresionat de buncărul sovietic de la Olişcani. El crede că obiectivul militar trebuie să rămână în proprietatea statului pentru a fi transformat în muzeu.

CHIŞINĂU, 13 sept – Sputnik. Liberalul Valeriu Munteanu este încântat de ruinele buncărului sovietic din satul Olişcani, raionul Şoldăneşti. Acesta şi-a împărtăşit pe o reţea de socializare impresiile sale după ce a fost la faţa locului.

"Este cu siguranță unul dintre cele mai enigmatice obiective militare de pe teritoriul Republicii Moldova. Unitatea militară nefinisată are 11 etaje subterane, 60 de metri adâncime, mii de metri de galerii, sute de camere, puncte de comandă, dar și alte elemente de utilitate militară, sunt de-a dreptul impresionante”, mai scrie ministrul.

Ministrul este convins că acest obiectiv trebuie să rămână în proprietatea statului, şi afirmă că va face tot ce-i stă în puteri pentru asta.

“Cred că acest obiectiv trebuie păstrat în proprietatea statului și voi depune toată diligența în acest scop pentru a-l transforma în muzeu”, a afirmat Munteanu.

Agenția Moldsilva a moștenit de la Ministerul Apărării fostul obiectiv militar secret cu numărul 11080 „Olișcani”, cu pădure aferentă de 196 de hectare. În anul 2004, obiectivul a fost vândut unei întreprinderi pentru suma de 220 de mii de lei, aceasta urmând să demoleze clădirile aflate pe teritoriu.

Fluxul de știri
0