Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul liberal Valeriu Munteanu sare în apărarea delfinilor

© Sputnik / Мирослав РотарьGheorghe Duca Valeriu Muntean
Gheorghe Duca Valeriu Muntean - Sputnik Moldova
Abonare
Delfinariul de la Chişinău riscă să dispară. Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, consideră că sunt încălcate “drepturile” delfinilor care nu au posibilitatea să înoate în apă de mare.

CHIŞINĂU, 13 sept – Sputnik. Ministrul Mediului este indignat de condiţiile de întreţinere a delfinilor din municipiul Chişinău. El îşi propune să modifice legislaţia pentru a îmbunătăţi condiţiile de întreţinere a mamiferelor marine.

Ministerul Mediului intenţionează să opereze modificări la legislaţia de mediu. Dacă iniţiativa va fi susţinută de Legislativ, delfinariile îşi vor putea desfăşura activitatea doar dacă vor întreţine mamiferele marine în apă de mare. Totodată, Munteanu a promite că va depune toate eforturile pentru asigurarea cadrului legal necesar pentru protecţia animalelor sălbatice.

”Vom depune toate eforturile pentru înbunătăţirea cadrului legal în domeniul protecţiei animalelor sălbatice, întreţinute în captivitate, prin racordarea la cerinţele Directivelor Uniunii Europene şi a tratatelor internaţionale din domeniul vizat, la care Republica Moldova este parte”, a afirmat oficialul.

Specialiştii atenţionează că în apă de mare speranţa de viaţă a delfinilor va creşte de câteva ori, iar cei ţinuţi în apă dulce supravieţuiesc foarte puţin, fiind „înlocuiţi, tehnic, și fără sentimentalism, o data la trei ani”.

Fluxul de știri
0