Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rotschild a venit în vizită la șeful Guvernului de la Chișinău

© gov.mdReprezentanții băncii Rotschild la Chișinău
Reprezentanții băncii Rotschild la Chișinău - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, i-a primit marți în vizită pe reprezentanții băncii Rothschild, Arielle Malard de Rothschild şi Pierre Cailleteau. Părțile au manifestat disponibilitate reciprocă pentru cooperare.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Premierul moldovean a salutat prezenţa la Chişinău a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume, subliniază serviciul de presă al Guvernului Republicii Moldova.

Pavel Filip a declarat în cadrul întrevederii: „știm că Rothschild este o bancă cu tradiţii, cu birouri în principalele centre internaţionale şi care se specializează în consiliere financiară, investiţii, piețe de capital. Suntem interesaţi în serviciile unor asemenea parteneri pentru ca Republica Moldova să revină pe pieţele financiare internaţionale, să devină mai atractivă pentru investitori, să creăm noi locuri de muncă şi să asigurăm dezvoltarea economică a ţării”.

Reprezentanții băncii Rothschild s-au referit, la rândul lor, la experienţa pe care o are structura pe care o reprezintă în diverse ţări ale lumii. Aceştia au relatat despre colaborarea cu autorităţile mai multor state europene, inclusiv România, Serbia, Polonia, Grecia, Ungaria.

Referindu-se la interesele băncii Rotschild în Moldova, Arielle Malard de Rothschild şi Pierre Cailleteau au exprimat disponibilitatea de a dialoga cu toate instituţiile de specialitate din ţară, în vederea identificării potenţialelor direcţii de cooperare şi a soluţionării problemelor ce ţin de restabilirea sistemului financiar al Republicii Moldova.

De asemenea, oaspeții au manifestat interes pentru participarea la elaborarea unei strategii financiare a Guvernului pe termen lung.

Prim-ministrul moldovean Pavel Filip a spus în cadrul întrevederii că unul dintre principalele obiective ale guvernului de la Chișinău este promovarea reformelor prioritare și reluarea finanţării externe. În acest context, în opinia lui, „o eventuală colaborare cu banca Rothschild ar fi un semnal pozitiv pentru partenerii externi de dezvoltare şi va aduce mai multă credibilitate sistemului financiar autohton”.

Serviciul de presă al Guvernului moldovean menționează că Banca Rothschild este una din cele mai mari şi influente bănci de investiţii din lume, creată în anul 1811, la Londra, care are în prezent peste 50 de reprezentanţe în toată lumea.

Fluxul de știri
0